Veelgestelde Vragen

Veelgestelde Vragen

Nog vragen of op zoek naar meer info over zonnepanelen? Hieronder vind je antwoorden waar we onze klanten vaak mee helpen.

Ja! Zonnepanelen werken ook wanneer het bewolkt is.  Wolken houden maar een deel van het zonlicht tegen. Bovendien schijnt de zon in Nederland meer dan genoeg. Ook presteren zonnepanelen beter bij kouder weer. Bij constant te hoge temperaturen daalt het prestatievermogen iets. Nederland heeft dus een prima klimaat voor de PV panelen.

Een zonnepaneel is een paneel dat (zon)licht omzet in elektriciteit. Zonnepanelen zorgen ervoor dat u uw eigen stroom op een duurzame manier kunt opwekken. Zonnepanelen worden ook wel PV-panelen genoemd. PV staat voor  het Engelse Photo-Voltaic. Het zijn de foto-voltaïsche cellen die de zonne-energie opvangen. De PV-zonnepanelen benutten zon- of daglicht, waarbij door de absorptie van fotonen (elektromagnetische straling) in de zonnecellen spanning ontstaat die wordt gebruikt om elektriciteit op te wekken.

Bij beide panelen zijn de zonnecellen gemaakt van silicum. Dit komt vooral voor in zand.  Het verschil tussen de twee type panelen zit hem in de afwerking van de silicium zonnecellen. Bij Poly panelen wordt het vloeibaar silicum in het vierkant van het paneel gegoten zonder verder af te werken. Er ontstaan kristallen die zig-zag door elkaar liggen. Bij Mono panelen worden de kristalen bewerkt door ze allemaal dezelfde richting op te leggen. Dit zorgt voor de mooie egale kleur.  Een Poly paneel werkt iets beter bij diffuus licht en een Mono paneel werkt weer iets beter bij direct licht. Qua opbrengsten en prestaties is er zo goed als geen verschil. Het duidelijkste verschil is het uiterlijk van het paneel.

Ja zeker. Wij werken met gecertificeerde producten van hoogwaardig kwaliteit. Tevens zijn onze installateurs gespecialiseerd op het gebied van elektro en zonnepanelen zodat deze met deskundigheid geplaatst kunnen worden.

Een zonnepaneel gaat gemiddeld 25 jaar mee.

Met opbrengstgarantie wordt bedoelt dat de zonnepanelen het rendement behalen dat de fabrikant beloofd. Toch is het zo dat een zonnepaneel net als een batterij zijn werking in de loop der tijd verliest. Deze marge zit in ons opbrengstgarantie.

De terugverdientijd van zonnepanelen ligt tussen de 5 tot 10 jaar. Zonnepanelen gaan gemiddeld 25 jaar mee, dat betekent dat u voor de overige jaren gratis stroom opwekt!

Er is geen vereiste hiervoor. Door de regen wordt het vuil dat op uw zonnepaneel ligt vanzelf weggespoeld. Zonnepanelen zijn dus vrijwel onderhoudsvrij!

Nee, er zijn geen bijkomende kosten. Tevens krijgt u een prijsgarantie.

Tijdens het adviesgesprek wordt er naar uw gemiddeld energieverbruik gekeken. U zult dus nooit meer panelen aanschaffen dan u aan energie verbruikt. Het aantal panelen hangt dus samen met uw verbruik en ruimte op uw dak.

Een omvormer zet de gelijkspanning die een zonnepaneel levert, om in 220-230V wisselspanning, die gebruikt kan worden door de elektrische apparaten bij u in huis.

Een omvormer zorgt ervoor dat de opgewekte zonne-energie in huis gebruikt kan worden en om te kunnen transporteren. De meeste huishoudelijke apparaten werken op een wisselspanning, en zonne-energie levert gelijkspanning. M.b.v. een omvormer kan de opgewekte energie probleemloos voor al uw apparatuur gebruikt worden.

Onze gecertificeerde installateurs installeren een zonnepaneelsysteem van een gemiddeld huishouden binnen één werkdag.

Als u een offerte wilt aanvragen, klik dan hier, of vul het contactformulier in. Er wordt dan z.s.m. contact met u opgenomen. We maken een afspraak voor een adviesgesprek met een van onze adviseurs. Na dit gesprek, ontvangt u een offerte op maat.

Nee, u heeft hiervoor geen vergunning nodig. Hoe ontvang ik mijn BTW-teruggave? Yellux regelt ook dit voor u!

Uiteraard! Yellux levert voor zowel particulier als zakelijk. Staat uw vraag er niet bij? Neemt u dan gerust contact met ons op! Wij zullen u verder helpen.

 

Wanneer u, als particulier, zonnepanelen heeft aangeschaft, dan heeft u recht op de BTW teruggave van 21%.  U moet zich hiervoor éénmalig inschrijven als startende ondernemer bij de Belastingdienst. Dit feit maakt het nóg aantrekkelijker om zonnepanelen aan te schaffen en maakt de terugverdientijd nog korter! Yellux verzorgt de complete aanvraag geheel gratis voor u! Download hier het formulier BTW Teruggave Stappenplan zodat u precies weet hoe wij te werk gaan.

Staat uw vraag er niet bij?

U kunt gerust contact opnemen via de contact pagina, wij nemen dan binnen 2 werkdagen contact met u op.

Yellux zonnepanelen kopen?

19 / 100